EMOTIONELE UITPUTTING IN DE ZORG

De coronacrisis leidt momenteel tot enorme uitdagingen in de zorg. Bewonderenswaardige kracht, flexibiliteit en professionaliteit van de sector zorgt ervoor dat oplossingen worden gevonden voor de tekorten aan materialen, medicijnen, ruimte en apparatuur. Maar het coronavirus beheerst momenteel de inzetbaarheid van ons personeel in de gehele zorg. Een sprint kunnen veel mensen wel aan, maar een marathon is niet zomaar gelopen.

Verpleegkundigen en verzorgenden begeven zich nu aan het front van de COVID-19 crisis. Daar moeten zij mentaal en fysiek goed geëquipeerd staan.

Houd verpleegkundigen en verzorgenden fysiek en mentaal gezond.

Wilt u meer weten, het hele artikel kunt u hier downloaden.

 

PROEFSCHRIFT

PROMOTIE BRIGITTE DE BROUWER
"Op 28 augustus 2019 heb ik mijn proefschrift verdedigd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met veel enthousiasme heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan het onderzoek in samenwerking met veel gepassioneerde mensen en vooruitstrevende zorgorganisaties. Nu ligt er een proefschrift waar ik hartstikke trots op ben!"

De inhoud van het proefschrift is hier te downloaden.

Indien u interesse heeft om het gehele proefschrift te ontvangen of andere vragen heeft kunt u contact opnemen met Brigitte de Brouwer (b.debrouwer@accuralis.com).

 

VERPLEEGKUNDIG LEIDERSCHAP

Verpleegkundig leiderschap wordt steeds bekender, maar ook steeds vaker verwacht van de beroepsgroep. Veel mensen denken bij ‘leiderschap’ aan managers en bestuurders, maar in werkelijkheid is leiderschap belangrijk voor iedereen. In de lijn, van managers, directie, het bestuur, maar juist ook van verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Van ieder individu. Iedereen kan het verschil maken. Maar de vraag is: Maak je het verschil dat je wil maken?

Leiderschap is voor iedereen
Ongeacht de hiërarchische positie, titel of functie is er behoefte aan het nemen van initiatief om te verbeteren. Aan het inspireren van anderen om te dromen. Om te zorgen dat u met elkaar meer kan bereiken dan wat je alleen voor elkaar krijgt. Alleen samen wordt een organisatie sterker. Excellente zorg aan patiënten, cliënten en bewoners bereik je alleen samen. Maar hoe? Daar is leiderschap voor nodig.

Waarom juist nu?
Effectieve en veilige zorg kunnen leveren in een complexe setting kan leiden tot uitdagende situaties. Niet alleen inhoudelijke kennis is belangrijk, maar ook het vermogen om anderen mee te kunnen nemen in ideeën ter verbetering van de zorg. Invloed is dus nodig op de directe zorg aan patiënten, maar ook op de strategie de organisatie en zelfs daarbuiten.

In de Broadcast die u hier kunt vinden, gaat dr. Brigitte de Brouwer in gesprek met Sabine Uitslag, dr. Pieterbas Lalleman en Marjoke van Mierlo over de nut en noodzaak van verpleegkundig leiderschap.

 

VERPLEEGSENSITIEVE ZORGRESULTATEN

Verpleegkundigen en verzorgenden beïnvloeden de resultaten voor de patiënten/cliënten/bewoners. Wat zijn verpleegsensitieve zorgresultaten? Hoe kan je deze meten? Hoe kan je deze benutten om te monitoren, evalueren en verbeteren van de zorg? In deze webinar gaat dr. Brigitte de Brouwer daar met prof. dr. Hester Vermeulen en dr. Dewi Stalpers op in (klik hier om de webinar te bekijken).

De webinar gaat specifiek over de ziekenhuizen, maar de basisgedachte hierachter is van toepassing voor alle sectoren. 

 

Close Menu